Projects disappeare...
 
Notifications
Clear all

Projects disappeared


Another_user
(@another_user)
Active Member
Joined: 1 month ago
Posts: 14
Topic starter  

Last night saved projects are empty this morning.

This is getting sad.
Last night I happily jammed for a couple of hours, hacking in some really great sounding patterns.
I've done this on Project A12. I have used Track 1 as a global tonal change track, i let other Tracks follow this Track 1 to change progression.
Track 7 kept normal, not changing according to Track 1, just to make some slow Bass movements every first step of a quarter.
It all sounded great, I felt happy.
To make sure I keep it, I then saved this Project A12 to Project A11. From here I only played on Project A11 for a while.
Even I was tired, and wanted to go to bed, I changed a step here and there, and saved this to Project A10, but did not stop playing around.
I then saved the same Project to A15, just to make sure, I have my last changes saved.
So far, so good. I switched off the Rack.

This morning, about 2 hours before, I then switched on my rack again, wanted to see and hear what I have done.
BUT
All those Projects are empty. Nothing in it. No CV, no Gates, nothings.
I am quite sad as this happened two days before already. But I thought by myself that I was stupid enough not to save the Project correctly and I did something wrong. It seems I didn't.
I immediately checked about a older Project on D16 that I saved on Sunday when a friend visited me and also typed in some very interesting patterns, but they are gone as well.
Actually everything is gone except Project A1 and A12, which I typed in after I reported the issue about ELO sending Notes on visually empty Tracks https://winter-modular.com/community/postid/1801/
What I had done here was formatting the SD-Card and recharging it with the essential files to run ELO properly.

So now I feel a bit sad about this strange my ELO shows, and I want to ask for suggestions or help on this.


Quote
WinterModular
(@wintermodular)
Member Admin
Joined: 2 years ago
Posts: 448
 

I'm terrible sorry to hear that. It seems the micro SD card is corrupted in some way.
Now its late for the advice, but we strongly recommend to do a regular copy of the SD card because it is the only element in the system that is out of our control/qc. We mention it in the manual.

Before formatting the SD card, Did you try to see the SD card and its files in a computer?

If affirmative, Did you back up it? If you still have those files I can try to recover it.Please send it to support@winter-modular.com

if you don't have the back up files and, as you mentioned, you format the SD card, I strongly recommend to use another micro SD card, because this is not the normal behaviour, something is not ok in with this card.


ReplyQuote
Another_user
(@another_user)
Active Member
Joined: 1 month ago
Posts: 14
Topic starter  

@wintermodular
Hello and thank you for your answer!
Yes, I did make a copy of the original files of the SD-Card right away after purchasing the module.
In fact this was the first action I made after arriving at home as fortunately the "Modular Guy" at musicstore cologne told me to do so. Not only i copied the SD-Card, I also got a second one, same size, same formatting on which I copied the recommended files and attached it to my Rack in case I travel to make music on other spots than my place.

I don't know if the SD-Card is damaged. I never misused it, and also I never did anything other than using it in ELO and, of course, transferring the needed files onto it.

However, last nights music files are lost.
I will try to reproduce what I have done and report if this behavior occurs again.


ReplyQuote
Another_user
(@another_user)
Active Member
Joined: 1 month ago
Posts: 14
Topic starter  

I just tried to save the Project again.
As you can see in the attached file, I used A08, A09, A10, A11, A13, and A15 to save the Project I initially had saved on A12.
I will send you an email with the Project, if you agree.


ReplyQuote