EME sporadically un...
 
Notifications
Clear all

EME sporadically unrecognized by Eloquencer


jube
 jube
(@jube)
New Member
Joined: 1 year ago
Posts: 3
Topic starter  

I recently got a second hand Eloquencer with EME. I just noticed that sometimes the EME is not recognized during boot. I tested the cable with a multimeter and the cable seems fine. I noticed this both on the stable firmware (1.3.8) and the latest beta (1.3.9). 

Any tips on how to resolve this?


Quote
count
(@count)
New Member
Joined: 1 year ago
Posts: 4
 

Same Problem here. But no solution and no idea what the problem could be. I turn the system off and on again until the display reads "wait ..." instead "-". But that is no real solution.


ReplyQuote
strangebrewer
(@strangebrewer)
New Member
Joined: 1 month ago
Posts: 1
 

I've experienced the same issue. Like @count I've been able to get it to work occasionally after a few reboots but not with any consistency.


ReplyQuote
WinterModular
(@wintermodular)
Member Admin
Joined: 2 years ago
Posts: 465
 

Hi @strangebrewer @count @jube

I've seen this behaviour in some units, I can't exactly find the pattern that cause this issue because a unit with this intermittent fault works smooth if plugged in another system.

All the units that have left our HQ have been tested. With EME, we specially take care of checking this connection with the Eloquencer, so it has to be something related with the environment, something related with power supply or noise, but I'm just guessing I haven't found a consistent pattern behind.


ReplyQuote
WinterModular
(@wintermodular)
Member Admin
Joined: 2 years ago
Posts: 465
 

@strangebrewer @count @jube

Sorry, could you please tell me which Eloquencer Firmware version have installed ? (it is shown in the start up screen) ... and which is your EME serial number ? (4 numbers, in the module rear)


ReplyQuote
count
(@count)
New Member
Joined: 1 year ago
Posts: 4
 

Sorry for the late response, but i wasn't notified by the system and read it by chance.

I'm using the 1.3.9.beta firmware and my EME serial is 2162.


ReplyQuote